top of page

Winterfotografie ❄️


📷 Winterfotografie


Maandag 8 februari heb ik de voorpagina van Dagblad de Limburger gehaald met een foto van een edelhert in het Weerterbos. Zondagmorgen ging ik vroeg op pad met mijn fiets naar de Daatjeshoeve bij het Weerterbos. De fietstocht naar het bos toe was deze ochtend al een heel avontuur met de kou en de stuifsnee.

In het begin van het bos zag ik één spoor en ging er vanuit, dat een andere natuurliefhebber mij voor was geweest. Er vanuitgaande dat hij ook op zoek was naar de Edelherten...

Steeds goed om me heen gekeken en op de grond naar sporen gezocht. Maar niets gevonden.

Ik besloot toch nog even het grote pad rechtdoor te volgen over het veerooster. Aan een jogster vroeg ik of zij vanmorgen herten had gezien, maar nee. Ze zitten wel in dit gebied, zei ze.

Nog eens goed rondgekeken en ineens spotte ik een groepje edelherten wat verder in het bos. Met mijn 70-200 mm lens kon ik een deel inzoomen. Af en toe keek het hert nieuwsgierig naar mij om en drukte ik snel op de ontspanningsknop.


Thuis aangekomen heb ik de foto nog iets verder ingezoomd en het het beeld verder geoptimaliseerd binnen Photoshop. Mijn vader tipte mij om de foto in te sturen naar Dagblad de Limburger. En laten ze de foto nu op de voorpagina geplaatst te hebben👏 Hoe leuk!

Fotografie tips voor de winter


Wanneer je in de kou op pad gaat, moet je met een aantal dingen rekening houden. De belangrijkste tips geeft ik jullie hieronder mee: