Huisherinneringen

Mede door de cursus Storytelling, ben ik me gaan verdieping in het verhaal van bewoners die hun huis verkopen.
 
Vaak is de komst van mij als woningfotograaf een emotioneel moment. Het verkoopproces is in werking gezet en een “vreemde” komt in huis binnen om foto’s maken…
“Stuur je mij straks ook de foto’s door? Dat is leuk voor later,” krijg ik regelmatig als vraag tijdens het fotograferen.
Daarnaast heb ik zelf vaak op het punt gestaan om juist detail foto’s te maken. Van bijvoorbeeld het behang, de persoonlijke spullen op de kast of de verzameling foto’s op het toilet.
 
Door vóór de woningopname apart een fotosessie af te spreken, fotografeer ik de emotie en de ziel van het huis. Ik kijk naar de woning en haar persoonlijke details. Het is de plaats waar een gezin is grootgebracht, een moeder oud is geworden of vele lekkere maaltijden zijn bereid.
 
Ter ere van de vergeelde kalenders aan de muur, de afgesleten deurknoppen, de tegels in de gang, de familie foto’s op het kastje of de manier waarop schoenen staan te rusten in de gang. Vanwege oude huizen, de dingen die voorbijgaan – dáárom maak ik een boek met huisherinneringen.

Foto’s en persoonlijke spullen dragen juist bij aan het verhaal van de bewoners.
Indien gewenst maak ik een familiefoto op een geliefd plekje in huis.
 
Van deze foto’s wordt een bijzonder fotoboek gemaakt voor de bewoners of familieleden. Een boek met ©Huisherinneringen. Waardevolle herinneringen waar ik al menig bewoner blij mee heb gemaakt.

Een ©Huisherinneringen album kan als aanknoping gebruikt worden, bij gesprekken met ouderen die dementie kenmerken hebben. Verplegend personeel komt zo eerder in gesprek over het huis, de spullen of een vroegere hobby van een client. Vertellen over vroeger geeft houvast, vertrouwen over alles wat ze nog weten.

Een ©Huisherinneringen album kost € 375,- Dit is inclusief intakegesprek, fotosessie (ca. 2 uur), bewerking en opmaak van een professioneel ruim gevuld fotoalbum in 20 x 30 cm formaat.
 

Neem contact op