Geboortefotografie, een bijzonder moment: een waardevolle herinnering…..

  • Geboorte
  • Baby
  • Beschuit met muisjes

Het moment waarop je baby geboren wordt is doorgaans een van de mooiste momenten uit je leven. Tegelijk is het ook met meest overweldigende ervaringen die je ooit mee zult maken. Er gebeurt zoveel, in je lichaam en om je heen, dat het zomaar kan gebeuren dat je je achteraf niet meer kunt herinneren hoe de geboorte precies is verlopen. Bij het zien van de foto’s komen deze herinneringen weer terug. Het maakt de herinnering aan de geboorte van je kindje completer, je kunt alles in je eigen tempo herbeleven. De foto’s zorgen voor een tastbare herinnering aan het moment dat jullie kindje ter wereld kwam. Foto’s vol emotie, alle spannende en bijzondere momenten, intimiteit en schoonheid.
 

Kun je je voorstellen hoe waardevol deze foto’s voor jou kunnen zijn?

Helemaal binnen jullie eigen wensen en gevoel kan ik het geboorteverhaal voor jullie vastleggen. Ik fotografeer het opvangen van de weeën tot aan die eerste, echte aanraking tussen jou en je kersverse baby. De eerste momenten van ruiken, voelen en horen van jullie baby. Een magische reis waarbij je wordt ondersteund door je partner of een ander persoon waarmee je zeer close bent.
Met de emoties van het moment en bijzondere sfeer, wordt dit een privé verhaal om voor altijd te koesteren en meerdere malen samen nog eens her te beleven.
 
Mocht je een minder fijne ervaring achter de rug hebben, wat natuurlijk kan gebeuren, kunnen de foto’s je helpen om de bevalling te verwerken. Je kunt dan beter je emoties een plekje geven.
 

Hoe ik te werk ga

Allereerst kom ik voor een kennismakingsgesprek naar jullie toe. Jullie bepalen zelf of geboortefotografie écht is wat jullie willen en of ik als geboortefotograaf en persoon bij jullie pas. Dit is natuurlijk erg belangrijk als het gaat om vertrouwen en integriteit.
 
Daarna hebben we regelmatig contact. Natuurlijk wil ik ook graag weten hoe het met je gaat tijdens de zwangerschap. Als er bijzonderheden of veranderingen zijn, hoor ik dat graag. Vanaf week 38 sta ik 24/7 voor jullie klaar. Deze oproepbaarheid/beschikbaarheid is inbegrepen in de prijs van geboortefotografie. Als de weeën gestart zijn, nemen jullie contact met mij op. Het moment wanneer ik naar jullie toe kom is verschillend: dat is afhankelijk waar jullie wonen, het verloop van een eerdere bevalling en hoe de weeën verlopen. Doorgaans kom ik bij 4 cm ontsluiting en blijf tot ca. 2 uur na de bevalling.
 
De geboorte van jullie kindje kan zowel bij jullie thuis als in het ziekenhuis plaatsvinden. Mocht er noodzaak zijn dat jullie vanuit huis naar het ziekenhuis gaan, dan volg ik jullie. Tijdens het fotograferen stel ik mij zo onzichtbaar mogelijk op en werk zonder flits. Na de geboorte blijf ik nog even om het doorknippen van de navelstreng, de eerste onderzoekjes, de eerste voeding, en komst van eventuele broertjes of zusjes vast te leggen.
 
Wanneer je gaat bevallen met een geplande keizersnede, kan ik de geboorte via en keizersnede vastleggen. Dit overleggen we van tevoren met de gynaecoloog van het ziekenhuis.
 
Na de geboorte ontvangen jullie binnen een paar dagen een preview met de eerste foto’s.
De foto’s krijgen allen nog een nabewerking en worden meestal in het zwart/wit aangeboden. Uiteraard kan dit ook in kleur wanneer dat jullie voorkeur heeft.
 

Fotoreportage na de geboorte

Wanneer jullie liever geen fotografe bij de geboorte zelf willen, maar wel graag mooie foto’s willen van de eerste uren van het leven van jullie kindje, is een fotoreportage van de eerste uren na de geboorte misschien iets voor jullie. Als fotograaf kom ik dan vlak na de geboorte van jullie kindje om de eerste uren vast te leggen, inclusief de controles, het wegen, gezinsfoto’s en een kleine fotoserie van jullie kindje alleen. Eventueel aangevuld met de kennismaking met oudere kinderen en/of opa’s en oma’s.
Jullie bellen mij, net als bij een normale geboortereportage, wanneer de bevalling gaat beginnen. Zodra jullie kindje geboren is, zal ik binnen een uur (afhankelijk van reistijd) aanwezig zijn om de eerste prachtige momenten vast te leggen.
 

Kraamreportage

Reportage van dagdeel in de kraamweek. Die eerste week nadat jullie kindje geboren is, is zo speciaal. De eerste keer in bad, (borst)voeding, wegen, knuffelen met jullie baby, beschuit met muisjes en de kraamvisite. Heel veel bijzondere momenten die het waard zijn om vast te leggen in de lifestyle sfeer, ongedwongen.

Neem gerust contact met mij op voor vragen en/of een kennismakingsgesprek. Er zijn vast nog veel vragen voor jullie en deze kan ik per mail of persoonlijk komen beantwoorden.

Neem contact op

 

Tarieven geboortefotografie

De tarieven van geboortefotografie liggen wat hoger, omdat deze erg arbeidsintensief is en ik vanaf 38 weken stand-by voor jullie sta. De meeste ouders die voor geboortefotografie kiezen, vinden de investering zeker de moeite waard.

Basis geboortefotografie € 895,-

Kennismakingsgesprek aan huis of bij mij
Bereikbaarheid vanaf de 38e week, 24/7
Fotoreportage van de bevalling tot ca. 2 uur na de geboorte
Ongeveer 100 foto’s in hoge en lage resolutie op usb
Nabewerking van de foto’s
Thuis of ziekenhuis

Plus geboortefotografie € 995,-

Kennismakingsgesprek aan huis of bij mij
Bereikbaarheid vanaf de 38e week, 24/7
Fotoreportage van de bevalling tot ca. 2 uur na de geboorte
Ongeveer 100 foto’s in hoge en lage resolutie op usb
Nabewerking van de foto’s
Thuis of ziekenhuis
Inclusief mini album 15 x 15 cm met 10 bladzijden


Reportage na de geboorte € 695,-

Kennismakingsgesprek aan huis of bij mij
Bereikbaarheid vanaf de 38e week, 24/7
Fotoreportage ca. 1 uur na de bevalling
Ongeveer 50 foto’s in hoge en lage resolutie op usb
Nabewerking van de foto’s
Thuis of ziekenhuis
Inclusief mini album 15 x 15 cm

Kraamreportage € 395,-

Reportage van dagdeel in de kraamweek
Aantal uren; 3 tot 4 uur fotografie
Ca. 50 foto’s in hoge en lage resolutie op usb
Nabewerking van de foto’s
Mini album 15 x 15 cm met 10 bladzijden
 
Mijn werkgebied is Limburg en Brabant. Voor plaatsen vanaf 20 km van Weert reken ik 0,30 cent per km aan reiskosten.
 
*Betaling van de geboortereportage geschiedt in drie termijnen:
Aanbetaling bij boeking € 250,- , betaling voor aanvang van de stand-by periode wk 38 € 250,- en betaling van het resterende bedrag na de reportage en voor ontvangst van de foto’s.


Geboortefotografie vertelt het verhaal van jullie baby. Over leven geven, oerkracht en onvoorwaardelijke liefde.